Жигманов упутио честитку за Божић по грегоријанском календару

Жигманов упутио честитку за Божић по грегоријанском календару

25/12/2023 Off By BERB

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов честитао је данас најрадоснији хришћански празник – Божић носиоцима црквених власти и верницима Римокатоличке, Словачке евангеличке, Реформатске хришћанске, Евангеличке хришћанске, Румунске православне и других цркава, као и хришћанским деноминацијама који га славе по Грегоријанском календару.

„Божић, празник којим се слави рођење Господиново, и Божићни празници, код свих верника треба да увек и изнова доноси озрачје у којем господаре радост, добро, сусретљивост, мир, слога и солидарност. Ријечју, кршћанска људскост у својој пунини.

Подсећамо како најдубља исходишта ових општељудских нагнућа хришћани проналази у Богу-Логосу, у Речи која се упушта у човекову в(б)ременитост. Ова Реч налаже дијалог како са својим створењем у лику човека тако и стални дијалог између људи. У овој слици света, Бог, Онај који је бескрајно већи, учинио се рођењем у лику маленог детета равноправним човеку, а посебно онима најмањима, маргинализованима и обесправљенима. Истодобно, бескрајно недокучив и далек, учинио се блиским и разумљивим свима, без обзира на нацију, боју коже или пол. На концу, бескрајно силан, развластио се како би одагнао страх и донео мир у срце сваког човека и у свако друштво.

Сматрајући ове саставнице хришћанства потицајима и одређењу темељне мисије сваке власти – служењу за опште добро друштвене заједнице, у своје лично име и у име делатника Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, свим верницима који га славе по Грегоријанском календару желим срећан и благословен Божић“, навео је министар Жигманов.