Момировић добитник награде за унапређење привредне сарадње Србије са другим земљама

Момировић добитник награде за унапређење привредне сарадње Србије са другим земљама

23/12/2023 Off By BERB

Фото: Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић добитник је награде портала за право и привреду „LAWLife“ за допринос унапређењу привредне сарадње Србије и других земаља.

Ова награда нам показује да постоје они који препознају заједнички напор државе и приватног сектора усмерен ка развоју наше привреде, стварaњу нових радних места и побољшавању квалитета живота наших грађана, рекао је Момировић.

Посебно сам поносан, јер и сам долазим из приватног сектора, што сам део Владе и политике која на прво место смешта бизнис и привреду, нова радна места и иновације. Преузимајући Министарство унутрашње и спољне трговине, упркос изазовном времену у којем се налазимо, настављамо да градимо мостове према региону и целом свету. Сматрам да у томе и успевамо, градимо мостове сарадње, отварамо врата новим инвестицијама и видимо да велики број компанија улаже у своје производне капацитете у Србији, рекао је министар Момировић.

Министар се захвалио људима који воде „LAWLife“ портал и нагласио, да као правник ,мисли да је овај портал за право и привреду јединствено удруживање правника у Републици Србији које помаже афирмацији права и привреде и несебично пружа подршку младима.

Влада је успела да изгради предвидиво пословно окружење, фер тржишне услове и обезбеди политичку и економску стабилност. Видимо да страни инвеститори имају поверење у Србију и наше тржиште а стопа незапослености је на историјском минимуму, видимо стабилан економски раст и самоуверено идемо ка циљу да просечна плата до краја 2027. године буде 1.400 евра. Ништа од тога не би било могуће да не радимо на унапређењу потенцијала за улагање у нашу земљу, да не разговарамо са предузетницима како би им били подршка за даљи развој пословања, истакао је министар Момировић.

На самом крају свог обраћања министар Момировић је поновио да награда за унапређење привредне сарадње Србије са другим земљама припада свима и да ниједан привредник или министар не може постићи овакав успех без подршке целе заједнице, додајући да ова награда треба да буде подстицај за све оно што нас чека, за отварање нових тржишта, повећање извоза, за развој нових технологија и за отварање нових прилика за наше грађане.