Локалац на интернету испунио мисију – 27 медаља

Локалац на интернету испунио мисију – 27 медаља

21/12/2023 Off By BERB

Фото: Немања Кнежевић

 

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС) стоји иза пројекта Локалац на интернету, који подржава омладину у свом раду и достигнућима.

Прва организација којој је Локалац на интернету помогао у остварењу циљева је Центар за младе таленте ‘’Никола Тесла’’. За 22 полазника Центра су од донираних средстава, купљене котизације за учешће на интернационалном такмичењу STEMCO у пет научних дисциплина. На такмичењу су освојене 24 медаље, 12 златних и 12 сребрних, а два полазника су се такмичила у две научне дисциплине.

Такође, купљене су котизације за 3 полазника за ISRIF (International Student Research and Innovation Fair) где су освојене 3 медаље, једна златна и две сребрне.

Центар за таленте ће од преосталог износа донације обезбедити котизације за нека од интернационалних такмичења током наредне године.

Локалац на интернету представља бренд који подржава и брине о локалној заједници. У свом асортиману има већ добро познате мајице, дуксеве, цегере и шоље, а план је да се ту нађу и неки други артикли. За дизајн и израду целог асортимана био је заслужан бренд Dechko Tzar, који је са Фондацијом партнер на овом пројекту.

Локалац има доста планова за наредну, 2024. годину. Ту спада нова колекција, нови артикли, и артисти који ће учествовати и својим талентом обогатити колекцију.

Ако желите да подржите младе у Србији и дате свој допринос, посетите lokalac.rs или Dechko Tzar продавнице и постаните и ви Локалац на интернету.