Постављен камен темељац за изградњу нове фабрике у Јагодини

Постављен камен темељац за изградњу нове фабрике у Јагодини

20/12/2023 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић/МУСТ

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас, након церемоније свечаног постављања камена темељца за изградњу немачке фабрике фармацеутске компаније “SCHOTT Pharma” у Јагодини да је поносан на чињеницу да ће у тој новој фабрици, у индустријској зони ЦТ Парк, бити отворено 350 радних места.

“Немачка је број један привредни партнер Србије и сви знамо шта значи за једну државу када компаније из ове земље у њој отварају своја представништва, фабрике и производне капацитете. Немачке компаније присутне су у свим виталним секторима привреде Србије. С друге стране, Србија је, због својих природних ресурса, структуре привреде, величине тржишта и технолошке повезаности, важан партнер Немачке у региону Југоисточне Европе. У Србији послује више од 1.000 немачких компанија које запошљавају преко 76.000 радника, а ова земља је и на првом месту по вредности инвестиција са 12,8 одсто од укупне вредности страних директних инвестиција у Србији”, изјавио је министар Момировић.

Министар трговине Томислав Момировић додао је да је Влада успела да изгради предвидиво пословно окружење, фер тржишне услове и обезбеди политичку и економску стабилност.

Видимо да страни инвеститори имају поверење у Србију и наше тржиште. Данас је у Србији стопа незапослености на историјском минимуму, видимо стабилан економски раст и самоуверено идемо ка циљу да просечне плате до краја 2027. године буду 1.400 евра, рекао је министар.

Министар Момировић се захвалио менаџменту компаније “SCHOTT Pharma” што је изабрала Србију и Јагодину за своју нову инвестицију и изградњу фабрике и додао да ће у Влади Републике Србије и Министарству трговине имати искреног партнера.