Српски катастар добитник међународне ISO сертификације за квалитет, безбедност и заштиту приватности

Српски катастар добитник међународне ISO сертификације за квалитет, безбедност и заштиту приватности

16/12/2023 Off By BERB

Фото: РГЗ

 

Републички геодетски завод са поносом обавештава јавност да је РГЗ постао носилац престижне ISO сертификације од стране једне од водећих светских сертификационих организација, TÜV Austria, за три кључна ISO стандарда: ISO 9001, ISO/IEC 27001 и ISO/IEC 27701. Тиме је добијена независна потврда да је РГЗ постигао највише стандарде управљања квалитетом целокупног пословања, укључујући регистрацију непокретности, као и информационе безбедности и приватности информација грађана Србије.

Ове сертификације такође значе да се одговор на решавање проблема старе документације из прошлог века морају тражити изван РГЗ-а, у оквиру правне теорије и домена утврђивања права власништва на непокретностима.

Сертификација представља круну вишегодишњих реформи које РГЗ спроводи од 2016. године у складу са глобално признатим стандардима и најбољом светском праксом. Тиме је, осим УН-а и Светске банке, добијена још једна међународна потврда за реформе које спроводи Србија којом се потврђује лидерска позиција РГЗ-а у процесу дигитализације у Србији.

ISO 9001 сертификација за систем менаџмента квалитетом је печат преданог рада РГЗ-а на унапређењу ефикасности и квалитета услуга. Овај стандард доказује да је РГЗ поставио високе критеријуме у пружању услуга, елиминисао недостатке и успоставио систем континуираног побољшавања. Овај сертификат обара стереотип о корупцији, јер доказује да су транспарентност и ефикасност темељ рада ове институције.

ISO/IEC 27001 сертификација за систем менаџмента информационом безбедношћу јасно показује посвећеност РГЗ-а заштити пословних информација и информација свих корисника. Овај стандард елиминише стереотип о застарелом раду, јер доказује фокус РГЗ-а на потпуној дигитализацији, примени најновијих технологија и приступу информацијама са највишим степеном безбедности.

Стицање ISO/IEC 27701 сертификата потврђује изузетну пажњу РГЗ-а према заштити приватности свих грађана Србије. Овај стандард осигурава да лични подаци буду адекватно заштићени, демантујући стереотипе о небризи за приватност и транспарентност у раду.

Ове сертификације заједно чине Републички геодетски завод новом референтном тачком, модерним и транспарентним сервисом који се залаже за интересе грађана. Нови Републички геодетски завод је савезник свих грађана у постизању јасних, брзих и безбедних решења.