Министар Дачић се састао са амбасадорком Краљевине Шведске

Министар Дачић се састао са амбасадорком Краљевине Шведске

15/12/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадорку Краљевине Шведске у Републици Србији Анику Бен Давид, са којом је потписао Споразум између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Шведске о плаћеним делатностима чланова породице чланова дипломатско-конзуларних представништава.

Министар Дачић је тим поводом истакао да је потписивање Споразума од изузетног обостраног значаја. Наиме, овај Споразум је резултат вишемесечног преговарања српске и шведске стране и њиме се омогућава запошљавање супружника дипломата, а у циљу очувања нормалног породичног живота дипломатско-конзуларних представника и држање породице на окупу.

Амбасадорка Аника Бен Давид је истакла задовољство потписивањем наведеног Споразума, који даје веће могућности запошљавања. Захвалила је министру Дачићу на досадашњој сарадњи и изразила спремност да и у наредном периоду ради на јачању свих видова сарадње са Републиком Србијом.

У пријатељском разговору је констатовано да су односи између две земље добри и потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног политичког дијалога, размену посета на свим нивоима и даље повезивање двеју земаља кроз унапређење сарадње у великом броју области, посебно на економском плану.