Sadnja u Zvezdarskoj šumi

Sadnja u Zvezdarskoj šumi

11/12/2023 Off By BERB
Foto: KZM
Kancelarija za mlade Grada Beograda i Udruženje za zaštitu životne sredine ,,Zeleni čisti svet” organizovali su  sadnju 100 mladih sadnica hrasta lužnjaka u Zvezdarskoj šumi.
Događaju su prisustvovali Milica Papić, direktorka Kancelarije za mlade Grada Beograda, Miloš Vlajić, predsednik Udruženja ,,Zeleni čisti svet“, Vladan Jeremić, predsednik opštine Zvezdara, Mladenko Stevanović, koordinator Kancelarije za mlade Zvezdara, Jovica Lovrić, JKP Zelenilo – zadužen za Zvezdarsku šumu i predstavnici FK Zvezdara.
Udruženje za zaštitu životne sredine ,,Zeleni čisti svet” u okviru projekta ,,Ekološko osvešćivanje mladih”, poklonilo je Zvezdarskoj šumi 100 mladih sadnica hrasta lužnjaka, 10 kućica za ptice koje žive u šumi, obezbedilo snimanje specijalnom kamerom 5 ha šume čime će biti obezbeđene krucijalne informacije o stanju tog dela šume, a organizovano je i čišćenje dela šume od komunalnog otpada. Ovaj projekat ostvaren je uz pomoć dodeljenih sredstava Kancelarije za mlade Grada Beograda.
“Odlučili smo da kraj godine, izmedju ostalog, posvetimo i ekologiji. Današnja akcija pošumljavanja dela Zvezdarske šume ima ideju ne samo da ovaj prostor ulepša i obogati, već i da doprinese podizanju svesti o značaju zelenih površina u urbanim sredinama. Nadam se da će današnja ali i slične incijative pomoći u negovanju generacija koje cene prirodu i razumeju važnost očuvanja životne sredine. Entuzijazam današnjih učesnika treba da posluži kao inspiracija za druge da se pridruže naporima očuvanja i obnavljanja našeg prirodnog okruženja.” – izjavila je Milica Papić, direktorka Kancelarije za mlade Grada Beograda.
“Ovakvi projekti su veoma bitni za našu zajednicu, a sve u cilju podizanja svesti svakog pojedinca o očuvanju životne sredine, kao i njegovom ličnom odnosu prema samoj prirodi. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa Kancelarijom za mlade koja je prepoznala i podržala ovaj projekat kao i aktivno učestvovala u njemu.” –  izjavio je Miloš Vlajić, predsednik Udruženja “Zeleni čisti svet”.