Свечани концерт „Марија Калас Гала“ вечерас на Великој сцени

Свечани концерт „Марија Калас Гала“ вечерас на Великој сцени

02/12/2023 Off By BERB

Фото: Небојша Бабић

Стогодишњицу рођења оперске диве Марије Калас, Опера Народног позоришта у Београду обележиће у суботу 2. децембра (19:30) свечаним концертом „Марија Калас Гала“, који ће бити одржан на Великој сцени.

Допринос Марије Калас оперској уметности у 20. и 21. веку је историјски, кроз оживљављање помало заборављених ремек-дела белканта, као и кроз посебна глумачка тумачења којима је истакла драмски аспект интерпретације у опери.

Поред тога, њено наслеђе се осликава и кроз огроман репертоар који је тумачила – од Лучије од Ламермура до Кармен коју је снимила у студију.

У част ове уметнице која и данас, широм планете, ужива огромну наклоност и поштовање љубитеља опере, најзначајније светске оперске куће обележавају 2. децембра стогодишњицу њеног рођења посебно осмишљеним програмом, којим се придружује и Опера Народног позоришта у Београду.

На концерту „Марија Калас Гала“ на коме ће наступити сви сопрани Опере Народног позоришта – Јасмина Трумбеташ Петровић, Весна Ђурковић, Иванка Раковић Крстоношић, Александра Стаменковић, Невена Бриџен, Софија Пижурица, Ана Рупчић, Соња Шарић, Сања Керкез и Снежана Савичић Секулић биће изведене арије из улога које су прославиле Марију Калас.

Концертом ће дириговати Зорица Митев Војновић, Ђорђе Павловић, Ђорђе Станковић и Стефан Зекић, уз учешће Хора и Оркестра Народног позоришта у Београду.

Редитељ је Марио Павле дел Монако, а концертмајстор Весна Јанссенс.

MARIJA KALAS GALA 2. decembar 2023