Владимир Орлић посетио Техничку школу у Железнику

Владимир Орлић посетио Техничку школу у Железнику

30/11/2023 Off By BERB

Фото: Скупштина Србије

Др Владимир Орлић, председник Народне скупштине Републике Србије, посетио је данас Техничку школу у Железнику, где је разговарао са директором Александром Драгутиновићем.

Овом приликом, др Орлић је у име Скупштине Србије, школи поклонио рачунаре који ће, како је нагласио директор Драгутиновић, побољшати квалитет наставног процеса. Искористио је прилику да, у име деце, њихових родитеља и запослених у школи, захвали Народној скупштини на вредној донацији, која ће од посебног значаја бити за кабинетску и лабораторијску наставу, као и на још једном потврђеној бризи за унапређење система образовања.

Председник Орлић је поручио да ће се, у складу са приоритетима државне политике коју предводи председник Републике Александар Вучић, а коју спроводи и наша Народна скупштина, одговоран однос према деци, младима и њиховој још бољој будућности, наставити и убудуће.

Техничка школа у Железнику основана је 1948. године. Данас је похађа више од 400 ученика, који стичу образовање из два стручна подручја: машинство и обрада метала и електротехника.