46. Međunarodni sajam medicine i stomatologije “Medident” od 30. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu

46. Međunarodni sajam medicine i stomatologije “Medident” od 30. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu

29/11/2023 Off By BERB

Međunarodni sajam medicine i stomatologije MEDIDENT je već decenijama najrespektabilnija regionalna medicinska poslovno-komercijalna i edukativna sajamska manifestacija. U Hali 3 Beogradskog sajma, od 30. novembra do 2. decembra 2023, okupiće se preko 50 domaćih i regionalnih izlagača i predstavnika inostranih kompanija, od kojih su polovina stari, već tradicionalni izlagači, dok drugu polovinu čine nove firme koje i kroz sajamski nastup pokušavaju da se etabliraju na domaćem i regionalnom tržištu.

Svi oni nastoje da, pod sloganom “Zajedno do zdravlja”, reprezentativnom ponudom ponajviše dentalne, ali i ostale medicinske i laboratorijske opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga, dokažu da su sajamski oslonac celokupne struke i pratećih i srodnih industrija.

Cilj Medidenta je da okuplja medicinske stručnjake, proizvođače medicinske i stomatološke opreme, istraživače, pružaoce zdravstvenih usluga, farmaceutske kompanije i pacijente, da bude platforma za razmenu znanja, predstavljanje inovacija, promociju novih tehnologija i edukaciju, za razvoj poslovnih veza i unapređenje zdravstvene prakse. Stručnjaci imaju priliku da nauče nove tehnike i metode, uspostave kontakte i podstaknu saradnju, dok pacijenti imaju mogućnost da se informišu o najnovijim dostignućima i preuzmu aktivniju ulogu u očuvanju vlastitog zdravlja. Medident stvara širok prostor za napredak u medicinskoj tehnologiji, dijagnostici, terapiji i pružanju zdravstvene nege.

Zbog toga ne čudi ni povećano interesovanje medicinskih firmi za Medident i fenomen povratka nekadašnjih dugogodišnjih izlagača, koje su prethodne turbulentne godine privremeno odvojile od ove ekskluzivne manifestacije. Takav je slučaj i sa kompanijom 011 Medical Group, ovlašćenom za uvoz, servis i prodaju, ali i obuku medicinskog osoblja za upotrebu opreme koja se koristi u mnogim medicinskim ustanovama.

S obzirom na to da je veći segment ove manifestacije okrenut stomotalogiji, Medident pruža priliku profesionalcima iz ove medicinske grane da kvalitetno predstave najnovije tehnologije, uređaje i opremu za rad sa pacijentima. Digitalna stomatologija, CAD/CAM tehnologija, 3D štampanje, laserska terapija… samo se neke od tehnoloških mogućnosti čija se efikasnost može razmotriti, predstaviti i proveriti na sajmu.

Radi razmene znanja i edukacije i samih stomatologa i posetilaca, potencijalnih pacijenata, ovaj događaj podrazumeva i konferencije, predavanja i radionice na kojima profesionalci predstavljaju najnovija istraživanja, tehnike i tretmane, što je preduslov za unapređivanje veština, praćenje najnovijih trendova i primenu najbolje prakse. Na stručnim sesijama predstavljaju se novi materijali, instrumenti i tehnike koje poboljšavaju dijagnostiku i lečenje stomatoloških problema, inovativni materijal kao što su keramika visoke estetike, biomaterijali i kompoziti, inovativni instrumenti i tehnike, kao što su digitalno vođene implantologije, laserska terapija i endodontske tehnike itd.

Za prezentovanje na sajmu najavljeni su različiti medicinski uređaji, instrumenti i materijali koji se koriste u medicini i stomatologiji: kompletne dentalne jedinice (kompleksni sistemi koji sadrže stolicu za pacijenta, instrumente za rad, vakuumske i kompresorske sisteme, kao i druge funkcionalnosti koje olakšavaju stomatološke tretmane), intraoralne kamere, laserski uređaji (npr. za tretiranje desni, uklanjanje karijesa, izbeljivanje zuba i druge stomatološke procedure), CAD/CAM tehnologija (za digitalno dizajniranje i izradu stomatoloških restauracija kao što su krunice, mostovi i navlake), digitalni rendgen (npr. za dijagnostiku karijesa, parodontalnih problema, oblikovanje implantata…), endodontski instrumenti (za tretman kanala korena zuba), oralni skeneri (za digitalno snimanje zuba i vilica, mogu generisati precizne 3D modele pacijentove usne šupljine, što je korisno za izradu individualnih oralnih proteza, ortodontske terapije i planiranje implantata), dentalni instrumenti (sonde, skalpeli, pincete, kirete, stomatološke pincete i drugi instrumenti koji se koriste za pregled, čišćenje i tretman zuba i desni), dentalni implantati (implantati različitih veličina, oblika i materijala, kao i sofisticirani softverski alati za planiranje i postavljanje implantata), estetski stomatološki materijali (kao što su keramički materijali za izradu inleja, onleja, ljuskica i krunica visoke estetike, kompozitni materijali za estetsko popunjavanje zuba…), potrošni materijali (stomatološke paste, gume za afinitetni otisak, dezinfekciona sredstva, adhezivi, sterilizacija i drugi materijali koji su neophodni za svakodnevnu stomatološku praksu) itd.

Izuzetno živa izložbena i demonstraciona aktivnost uobičajeno se odvija na štandovima izlagača, gde se organizuju i mini pokazne radionice, kao jedan od novijeg načina direktne prezentacije novih proizvoda i materijala i mogućnosti njihove konkretne primene.

Tako kompanija Medical Queen – poznata po zastupništvima svetskih premium brendova kao što su ICX nemački implantati), Biolase (američki dentalni laseri), Roland (mašine za tehniku), Launca (intraoralni skeneri, hirurški konci, hemostatici i drugi prateći hirurški materijal) – premijerno predstavlja Wiser 3 – diodni laser sa trostrukom talasnom dužinom za meka tkiva; Roland Dental Milling Machine – DG Shape – DWX-53DC sofisticirani menjač diskova sa pametnim funkcijama; BE Filler Intradermic – filer na bazi hijaluronske kiseline za tretiranje nesavršenosti lica; Lumoral – rešenje za oralno zdravlje koje se aktivira svetlom; Audental – posvećen domenu stomatoloških biomaterijala i posebno se fokusira na legure plemenitih metala i biokeramičke materijale. Sve to uz izuzetan izbor proizvoda po promotivnim cenama.

Firma Medica Aesthetica, renomirani, akreditovani, estetsko-edukativni centar i ekskluzivni uvoznik i distributer medicinskih sredstava i opreme, promovisaće svoj bogati asortiman proizvoda iz oblasti estetske medicine.

Sinergy Software će predstaviti svoj novorazvijeni program za upravljanje medicinskim praksama sa elektronskom kartotekom, zakazivanjem, pristupom ICD i finansijskim pokazateljima.

Kompanija Sofikar će na svom štandu ponuditi titanijumske matrice tanje (0,030 mm) i izdržljivije, savršeno zbog efekta malog odsjaja; dvostruko zakrivljene matrice dostupne u tri veličine i dve debljine (zakrivljeno sa dve strane za pristajanje) te stege 2AD, 8AD, S-G, koje obezbeđuju povlačenje gumene brane i udoban pristup poslednjem zubu…

New Medical Technologies predstavlja svetski hit, jedinstveni aparat Fascella, koji je dizajniran za upotrebu u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, terapiji bola i estetskoj medicini. Svoje dejstvo ostvaruje harmonijom duboke endogene toplote i ergonomskim Fascella alatima za fasciju uz LF masažu magičnim rukavicama. Na sajmu važi specijalni sajamski popust od 5% na cenu aparata. Biće tu i najbolji Portabilni rendgen MINE ALNU, koji ima 25-40 puta manje zračenja u odnosu na najbolji digitalni rendgen. I MINE ALNU rendgen ide uz popust od 5%.

Neo Lab (brend Neo Densa) predstavlja vlastita rešenja implantoloških protetskih nadogradnji, čije će uzorke i deliti promotivno (abutmenti, linkovi, MU abutmenti, vijci i sl.); Svi posetioci štanda moći će da ostvare 10% popusta na 1. narudžbinu.

Firma Curaprox, dokazani lider u očuvanju oralne higijene, čiji se proizvodi razvijaju i dizajniraju u Švajcarskoj, ove godine obeležava svoj dvadesetogodišnji jubilej.

Osim pomenutih, među učesnicima na manifestaciji naći će se i stari Medidentovi prijatelji Neodent, Denty, Commex, Mikodental, Medipro International, Four Dental, Interdent, Digital Design Solutions, Dental Medical, Ampri Balkan, Oralent, Čeda press, Curasept, Pesa Dental, GC Europe, Dentamax, Roto Dent, Nefaser, Media Ogled, Eight Stars, Sax, Ortho Tech i drugi, dok će se među novim izlagačima koji su svoje poverenje ukazali Medidentu naći Codexpro, Cute, Dunav Plast, Oral B, Royal dent, Neo Dens, Intenational Health i drugi.

Medident ne bi bio to što jeste da nije i mesto na kome se iniciraju i humanitarne aktivnosti i društveno odgovorno poslovanje. To se pre svega odnosi na neke besplatne medicinske i stomatološke usluge, preglede, tretmane ili savete, ponajviše za ugrožene grupe. Tako će na štandu Plavog kruga biti organizovano besplatno merenje šećera u krvi, krvnog pritiska i indeksa biomase, oboleli od dijabetesa će moći dobiti stručne savete i edukaciju. Na štandu Žena plus (Asocijacija za pomoć ženama ugroženim HIV-om) zainteresovani će moći dobiti edukativne materijale. Udruženje Svi na vagu vrši besplatne preventivne preglede (merenje telesne težine na specijalnim vagama). Tu su i edukativne radionice o oralnoj higijeni, donacije medicinske i dentalne opreme ili materijala pružaocima humanitarnih usluga itd.

Osim proizvodnog asortimana, firme učesnice na ovogodišnjoj manifestaciji svoj nastup će obogatiti i tradicionalnim segmentom Medidenta – pratećim stručnim programom i stručnom prezentacijom pripremljenih sajamskih programa.

***

Radno vreme sajma Medident je od 10 do 19 časova, poslednjeg dana do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 500, a grupne 300 dinara. Parking u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu.

Medident pozivnica za svecano otvaranje