Javno vođenje kroz izložbu Olivere Parlić “Vežbe prolaznosti” 27. novembra u 18h

Javno vođenje kroz izložbu Olivere Parlić “Vežbe prolaznosti” 27. novembra u 18h

26/11/2023 Off By BERB

Foto: MSUB

 

Salon Muzeja savremene umetnosti, Beograd
Pariska 14

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete javnom vođenju kroz izložbu Olivere Parlić: Vežbe prolaznosti, u Salonu Muzeja savremene umetnosti u ponedeljak, 27. novembra u 18 časova.
Kroz izložbu vode kustos Miroslav Karić i umetnica Olivera Parlić.


Prisutna na sceni od kraja devedesetih godina, Olivera Parlić svoju umetničku praksu situira u prošireno polje skulpture razvijajući prepoznatljiv vizuelni jezik i specifičnu autorsku poetiku kroz rad sa različitim vrstama materijala i istraživanje njihovih kvalitativno-fizičkih svojstava u kontekstu oblikovnih mogućnosti i interpretativno-značenjskih potencijala.

Serija najnovijih radova koja je predstavljena u Salonu MSU nastavak je Oliverinih promišljanja medija skulpture kroz dalje testiranje likovnih i oblikovnih karakteristika materijala i njihovih izražajnih kapaciteta da, samostalno ili u sadejstvima pripadajućih vrednosnih atribucija, porekla i namena, budu nosioci misaonih i simboličkih aktivacija uprizorenog. 
Ovog puta, reč je o autorkinim razmišljanjima na temu izdržljivosti kao merne jedinice otpora (ne)živog sveta intenzitetu vremena i okolnostima, transponovanim u forme čiji gradivni elementi i strukture, u konfiguraciji odnosa mekoće i čvrstine, postojanosti i poroznosti, posmatraču otvaraju intrigirajuće vizuelne situacije konstituisane međusobnim uticajima zakonitosti prirodnih sila i društvenih inskripcija.

Više informacija o izložbi potražite OVDE.