Велики напредак остварен процесом свеукупне дигитализације јавне управе

Велики напредак остварен процесом свеукупне дигитализације јавне управе

24/11/2023 Off By BERB

Фото: МДУЛС

 

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић посетио је данас Ковин и уручио 20 лаптоп рачуна, у циљу олакшања рада локалне администрације.

Државни секретар Дабић обишао је и радове на изградњи спортско-рекреативног центра у Ковину – пројекта који се реализује у сарадњи Владе Србије, Покрајинске владе и локалне самоуправе.

Дабић је нагласио да ће Влада Србије наредне године подржати и изградњу кампа, бициклистичке стазе, као и забавно-рекреативних садржаја у оквиру овог центра.

Након Ковина, Дабић је посетио и Градску управу у Зрењанину којој је, такође, донирао 20 лаптоп рачунара, као вид подршке развоју и функционисању еУправе. Према његовим речима, овом донацијом Министарство настоји да унапреди рад локалних органа и покаже да је ту за помоћ и подршку свим градовима и општинама у Србији.

Велики напредак остварен је, према његовим речима, процесом свеукупне дигитализације јавне управе, са циљем поједностављења административних процедура, како би се грађанима омогућило да на брз и ефикасан начин остваре сва своја права која имају пред органима управе.