Oтворен нови вртић у месту Прилике код Ивањице

Oтворен нови вртић у месту Прилике код Ивањице

22/11/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић отворила је у месту Прилике крај Ивањице нови вртић „Зрачак“, чије је опремање помогло Министарство за бригу о породици и демографију.

Министарка Кисић је истакла да активности попут отварања вртића и стварања бољих услова за боравак и игру деце, дају још већу снагу, полет и енергију да се ради више и боље, јер је дечија срећа најбитнија.

Изградња нових вртића, нарочито у сеоским срединама, је лепа и охрабрујућа вест, јер то значи да млади остају у селима и ту заснивају своје породице, навела је Кисић и додала да је Министарство за бригу о породици и демографију за спровођење пронаталитетних мера у општини Ивањица, међу којима је и опремање новог вртића, издвојило 13 милиона динара. Заједничким средствима Министарства и општине Ивањица омогућена је и куповина наменског возила, као и финансијска подршка трудницама и породиљама које су тренутно незапослене.

Како је Кисић истакла, Министарство ће увек подржавати локалне самоуправе које својим радом и активностима показују колико су им важна деца и колико улажу у пронаталитетну политику.

Сви заједно радимо и градимо за нашу децу, а са циљем да се широм Србије рађа још више деце и да нашу земљу краси још више дечијих осмеха, поручила је министарка Кисић.

Председник Општине Ивањица Момчило Митровић захвалио је Министарству за бригу о породици и демографију и министарки Кисић на подршци у опремању новог вртића, који ће допринети да листе чекања за упис деце у овој општини буду смањене. Ово је, како је додао, пети по реди објекат који је отворен, а у плану је изградња још једног.

Министарка Кисић је у селу Катићи посетила вишечлану породицу Ђоковић, која је, како је навела, најбогатија на свету, јер њу чине чак три генерације. Желимо да оваквих породица буде све више у нашој држави, чија је подршка породицама огромна, навела је Кисић.