Отворен парк са дечјим игралиштем у Горњем Милановцу

Отворен парк са дечјим игралиштем у Горњем Милановцу

21/11/2023 Off By BERB

Фото: МДУЛС/Јована Петровић

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић отворили су данас, на радост свих грађана Горњег Милановца, парк са дечијим игралиштем, теретаном на отвореном и мини-пич спортским тереном са вештачком травом у насељу Ивице.

За изградњу овог модерног парка Министарство је из овогодишњег Буџетског фонда издвојило 15 милиона динара, а радови су завршени у року.
Указавши на то да је синергијом републичког и локалног нивоа урађено много на развоју Горњег Милановца, Мартиновић је поручио да и сама реализација једног овако важног пројекта илуструје намеру државног врха да се грађанима у свим крајевима земље обезбеде што бољи услови за живот, како би остајали у својим родним местима.

„Улагање у децу је наша највећа и најбоља инвестиција. Општина је озбиљно схватила овај пројекат, радови су завршени у року и спроведени по највишим стандардима и ово ће засигурно постати један од најлепших делова Горњег Милановца. Држава ће, на челу са председником Републике Александром Вучићем, наставити да улаже у равномеран развој свих крајева Србије, зато што нам је интерес да млади остају у срединама у којима су рођени и ту заснивају своје породице, да имамо што више деце“, истакао је министар Мартиновић.

Најавивши да ће почетком наредне године Министарство државне управе и локалне самоуправе поново расписати јавни позив за финансирање пројеката из свог Буџетског фонда, Мартиновић је поручио да општина Горњи Милановац и у будућности може да рачуна на подршку и помоћ Министарства за реализацију квалитетних пројеката, који су од значаја за становништво, те нагласио да ће МДУЛС наставити успешну сарадњу са овом, али и свим другим општинама у Моравичком управном округу.

Приликом посете Горњем Милановцу, министар Мартиновић обишао је и сеоско-туристичко домаћинство „Чуваркућа“ на Руднику.