Tivat: Luštica Bay predstavljen u Beogradu

Tivat: Luštica Bay predstavljen u Beogradu

23/09/2015 Off By

Integrisani projekat planiran je da ponudi sedam hotela, 2 marine sa podrškom za vezivanje i 226 vezova, profesionalni golf teren sa 18 rupa sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 apartmana, preko 500 vila i gradskih kuća, Thalasso Centar, trgovačke sadržaje, školu, gradski centar i potrebnu infrastrukturu. U pitanju je najveća greenfield investicija u ovom dijelu Evrope, a period izgradnje planiran je u nekoliko faza tokom 25 godina


 

turizam2239

Info: Press Dragana Bećirović

 

LUŠTICA BAY, novi turistički grad na Jadranu, u koji će biti uloženo ukupno 1,1 mlijardu evra, predstavljen je juče u Beogradu, u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM). Novi turistički centar koji se gradi na neizgrađenom delu poluostrva Luštica nadomak Tivta predstavljen je na koktelu koji je SAM organizovao za predstavnike biznisa i zvanice iz javnog života.

Integrisani projekat planiran je da ponudi sedam hotela, 2 marine sa podrškom za vezivanje i 226 vezova, profesionalni golf teren sa 18 rupa sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 apartmana, preko 500 vila i gradskih kuća, Thalasso Centar, trgovačke sadržaje, školu, gradski centar i potrebnu infrastrukturu. U pitanju je najveća greenfield investicija u ovom dijelu Evrope, a period izgradnje planiran je u nekoliko faza tokom 25 godina.

“Izgradnja Luštica Bay-a, smještenog na raskrsnici između Bokokotorskog zaliva i Budvanske rivijere, počela je prije dvije godine. Ovog maja je prvih 70 vlasnika dobilo svoje ključeve i uselilo se u svoje završene stanove. Do kraja 2017. godine biće završena prva faza projekta, što podrazumijeva da bude operativna marina sa 176 vezova, završeno Marina naselje, prvi od sedam hotela i neophodna infrastruktura”, naveo je Rudiger Flajge /Ruediger Fleige/ director marketinga i prodaje kompanije Luštica Development koja razvija projekat.

Luštica Development AD je osnovana 2008. godine, kao  zajednički poduhvat švajcarskog Orascom Development Holding-a (90%) i Vlade Crne Gore (10%). Zajednički projekat , Luštica Bay, podrazumijeva izgradnju integrisane turističke destinacije na Jadranu na prostoru od 690 hektara, uz poštovanje visokih eko standarda i očuvanje netaknute prirode. Na prodaju je mnoštvo različitih tipova nekretnina, uključujući stanove, gradske kuće i vile, sa cenama koje počinju od 235.000 eura koliko košta studio apartman.

Orascom Development je danas vodeći lider u izgradnji potpuno integrisanih gradova, sa najjačom pozicijom u Egiptu i na Srednjem stoku. U Evropi razvija projekte u Crnoj Gori, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj.<