Normalizacija poštanskog saobraćaja u celoj Srbiji tokom vikenda i početkom nedelje

Normalizacija poštanskog saobraćaja u celoj Srbiji tokom vikenda i početkom nedelje

17/11/2023 Off By BERB

Pošta Srbije izvinjava se svim građanima, partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki, a zahvaljuje radnicima na pokazanoj konstruktivnosti.

 

Javno preduzeće Pošta Srbije obaveštava javnost da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu od danas funkcionišu i da će svoj rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se očekivati početkom naredne nedelje. Ovo znači da građani Srbije, partneri i korisnici sve pošiljke mogu očekivatu u svojim poštanskim sandučićima u narednim danima.

Takođe, raspisani su konkursi za poslove poštara i dostavljača u Beogradu,  Novom Sadu i Smederevu. Više o tome možete pronaći na sajtu Pošte Srbije – www.posta.rs .

Pošta Srbije ovim putem se izvinjava svim građanima partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki i svim ostalim posledicama koje je proizvela obustava rada dela radnika. Takođe, Pošta Srbije zahvaljuje se svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rade. Prema tom sporauzmu, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10 % , a zatim za dodatnih 10% od 1. januara 2024. godine. To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, biće isplaćena jednokratna finansijska pomoć od 20.000 dinara do 25. novembra. Važno je istaći da će radnicima koji su se vratili na posao, a kojima su već isplaćene umanjene zarade zbog obustave rada,  ta razlika biti nadokađena uz sledeću platu, zajedno sa putnim troškovima.

Jedna od stavki sporazuma jeste i obavezan redovan šestomesečni dijalog sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije, kome će prisustvovati i predstavnici svih sindikata. Nadamo se da ćemo i na taj način, kroz učešće radnika u ragovorima, ovakve i slične situacije preduprediti i budućnosti. Verujemo da ćemo zajedničkim radom uspeti da dodatno poboljšavamo uslove i položaj radnika svih zaposlenih u Pošti Srbije.