Wine Vision By Open Balkan na Beogradskom sajmu po drugi put

Wine Vision By Open Balkan na Beogradskom sajmu po drugi put

17/11/2023 Off By BERB

Foto: Jelena Vučinić, Predrag Stanić

 

Otvoreni Balkan je po drugi put otvorio vrata Beogradskog sajma za najbolje svetske vinarije i destilerije sa preko 600 izlagača iz 28 različitih zemalja, što je duplo više nego prethodne godine.

Turistička organizacija Srbije, zajedno sa glavnim nosiocima i predstavnicima promocije turizma iz Severne Makedonije i Albanije, predstavila je turističke proizvode na zajedničkom štandu. Pored brošura i aktuelnih promo spotova mogle su se videti i izvanredne vrednosti kultura, zatim veliki kaleidoskop sa prikazom destinacija iz sve tri zemlje i kvizom znanja iz oblasti turizma destinacija Otvorenog Balkana.

Prvi dan sajma je iskorišćen da tri turističke organizacije iz inicijative Otvorenog Balkana, Srbije, Severne Makedonije i Albanije, održe sastanak, razmene razmišljanja i razgovaraju o predstavljanju jedinstvene zajedničke ponude za buduće turiste koji bi dolaskom u jednu od zemalja produžavale svoj boravak obilaskom i druge dve. Nakon sastanka, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je, kao domaćin, obišla štandove vina zajedno sa predstavnicima Severne Makedonije i Albanije. Konačno, prisustvovali su i zvaničnom otvaranju WINE VISION BY OPEN BALKAN na kom su se najviši diplomatski zvaničnici obratili i govorili o značaju ovakvih i sličnih događaja kao i o unapređenju buduće saradnje.

Paraleleno sa Wine Vision by Open Balkan, održava se i FOOD VISION BY OPEN BALKAN u Hali 5 Beogradskog sajma na kom je predstavljena gastronomska ponuda, a gde Turistička organizacija Srbije sa svojim štandom predstavlja nekoliko najznačajnijih gastronomskih ponuda iz Srbije.

Tokom prvog dana sajma, tačno u 18 časova, uključen je i sat koji odbrojava vreme do početaka svetske izložbe EXPO 2027, koja će se održati u Beogradu 2027. godine.

Prvi dan je bio rezervisan za akreditovane novinare i izlagače, kao i poslovne susrete, dok će naredna tri dan, od 17. do 19. novembra 2023., sajam biti otvoren za sve posetioce.