Oтворен Други међународни сајам вина „Винска визија Отворени Балкан“

Oтворен Други међународни сајам вина „Винска визија Отворени Балкан“

16/11/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са председником Републике Александром Вучићем, присуствовала је данас отварању Другог међународног сајма вина „Винска визија Отворени Балкан“, под покровитељством влада Србије, Северне Македоније и Албаније, у оквиру иницијативе „Отворени Балкан”.

Вучић је том приликом истакао да су мале винарије носиоци развоја винске индустрије Србије, и навео податак да Србија сада има 467 малих винарија, те да је њихиов број удесетостручен у односу на пре пет година.

Према његовим речима, неке од тих малих винарија су у сиромашним деловима наше земље допринеле томе да обогате те крајеве на изврстан начин.

Председник је пожелео срећу и успех свим излагачима током обиласка њихових штандова, где је заједно са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и премијером Северне Македоније Димитром Ковачевским дегустирао различите врсте вина.

Током четири дана Винске визије, Београд ће окупити више од 600 излагача из бројних винарија, дестилерија, гастрономских компанија и то из више од 28 земаља, што је двоструко више излагача него прошле године.

Половина излагача биће из земаља чланица „Отвореног Балкана”, и то 260 из Србије, 74 из Северне Македоније и 21 из Албаније. Такође, ове године сајму су се придружили произвођачи из читавог света.