Јачање партнерства са Северном Македонијом у области регионалног развоја

Јачање партнерства са Северном Македонијом у области регионалног развоја

13/11/2023 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек разговарао је данас у Скопљу са министром за локалну самоуправу Северне Македоније Ристом Пеновим о областима регионалне политике и регионалног развоја, размени добрих пракси и јачању сарадње између ове две земље.

Министар Ђерлек истакао је да су размењена искуства у области развојних пројеката и ефикасних мера које дају резултате у јачању округа и региона и додао да је циљ оба министарства подизање животног стандарда и унапређење квалитета живота грађана обе државе, пре свега на локалу.

Министар Ристо Пенов оценио је да су резултати министра Ђерлека импозантни и нагласио да је важно наставити размену знања и искустава како би се унапредили механизми регионалног развоја и локалне самоуправе.

Министри Ђерлек и Пенов истакли су важност заједничког рада на унапређењу регионалног развоја и јачању локалних самоуправа како би се обезбедила боља будућност за грађане обе земље. Сагласили су се да постоји велики потенцијал за сарадњу и размену искустава у области развоја инфраструктуре, економског раста, регионалних иницијатива и јачања локалних институција.

Састанак министара Ђерлека и Пенова представља корак напред у јачању билатералне сарадње и партнерства између Републике Србије и Републике Северне Македоније у области регионалног развоја и локалне самоуправе.