Србија опредељена за даље унапређење сарадње са САД

Србија опредељена за даље унапређење сарадње са САД

13/11/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са заменицом подсекретара за спољну трговину САД Дајен Фарел о привредној сарадњи и оснаживању партнерства две земље.

Председница владе оценила је да су САД један од најзначајнијих спољнополитичких и привредних партнера Србије, подсећајући да су америчке фирме ангажоване и на неким од капиталних пројеката у Србији.

Брнабић је истакла да је Србија опредељена за даље унапређење сарадње са америчким партнерима, кроз повећање инвестиција, трговинске размене и различите програме развојне подршке, као и кроз даље јачање размена на пољу информационих технологија и енергетике.

Имајући у виду да је приватни сектор стуб економије сваке земље и важан чинилац привредног раста, заменица подсекретара за спољну трговину САД истакла је важност даљег јачања економске сарадње и у овом сегменту.

Фарел је уједно истакла изузетне потенцијале за сарадњу две земље када је у питању развој зелене енергије и похвалила визију Владе Србије у подршци у дигиталној реформи наше земље.

На састанку је разговарано и о сарадњи у области високог образовања између Србије и САД.