Позив запосленима у Пошти Србије да прекину обуставу рада

Позив запосленима у Пошти Србије да прекину обуставу рада

13/11/2023 Off By BERB

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић одржао је данас нови састанак са запосленима Поште Србије који су у обустави рада у просторијама поштанско-логистичког центра Нови Сад.

Министар Јовановић је предочио да ће губици који сваким новим даном обуставе рада настају за ово предузеће имати огромне последице по финансијски резултат пословања. Такође, указао је и на индиректне последице које ће настати због одласка корисника и нарушавања угледа овог предузећа.

Министар је рекао да више ни један дан не може да се изгуби и да је потребно да се запослени хитно врате својим редовним пословним активностима, преради и испоруци заосталих пошиљки. Посебно је нагласио да план који је радницима представио на претходном састану се може испунити само у целости и важи једино ако радници до краја дана наставе са редовним процесом рада.

Јовановић је истакао да има пуно разумевање за статус радника, поготову у технологији, да је неопходно унапредити материјалну ситуацију запослених у Пошти Србије и спреман је да већ сутрадан, по наставку процеса рада, заједно са радницима и руководством лично ради на плану повећања броја запослених у технологији, као и увођењу нових услуга како би се достигао и престигао републички просек зарада.

Састанку је присуствовао и председник Надзорног одбора Поште Србије, Бориша Шаренац, као и запослени у Министарству информисања и телекомуникација.