Мишчевић учествовала на стручном скупу о спречавању заобилажења санкција

Мишчевић учествовала на стручном скупу о спречавању заобилажења санкција

09/11/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

У организацији Министарства за европске интеграције и Инструмента Европске комисије за техничку помоћ и размену информација (ТАЕКС) у Београду се 9. и 10. новембра 2023. године одржава стручни скуп посвећен спречавању заобилажења санкција, на чијем отварању су говориле министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и заменица шефа Делегације ЕУ у Србији Пламена Халачева.

 

Стручњаци из више држава чланица ЕУ, као што су Естонија, Холандија, Италија, али и из саме Европске комисије, представили су најважније правне и економске аспекте у спровођењу санкција усвојених у оквиру Заједничке спољне и безбедносне политике. Посебна пажња је била посвећена спречавању и борби против заобилажења санкција, укључујући и заобилажење преко трећих земаља.

Учесници радионице били су представници више српских институција, пре свега Министарства спољних послова, Управе царина, Министарства одбране, Министарства за европске интеграције, Министарства привреде, Министарства унутрашње и спољне трговине, Министарства рударства и енергетике, као и Народне банке Србије, Управе за спречавање прања новца, Републичког завода за статистику, Завода за интелектуалну својину.