У општини Ћићевац реализовано више пронаталитетних пројеката

У општини Ћићевац реализовано више пронаталитетних пројеката

07/11/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић обишла је са председницом Привременог органа општине Ћићевац Мирјаном Кркић реконструисано дечије и школско игралиште, које је финансирано заједничким средствима Министарства и ове општине, у селу Плочник.

Општина Ћићевац је једна од 52 локалне самоуправе, у којима је Министарство за бригу о породици и демографију финансијски подржало пронаталитетне пројекте, истакла је министарка Кисић и додала да је у селу Плочник овим средствима реконструисано дечије и школско игралиште, а у селу Лучина изграђено потпуно ново дечије игралиште.

Кисић је истакла да је посебно радује да се значајан број младих после школовања враћа у Плочник и ту заснива своје породице. У претходних неколико година више од 20 младих се вратило и то је за село које има 700-800 становника значајан број. Овим пројектом це желели да им се да подршка, да млади виде да су донели добру одлуку и да ће ово место бити дивно за одрастање њихове деце.

Управо су деца, према речима Кисић, суштина свих мера које спроводе и држава и локалне самоуправе.
Све што се ради и гради је због деце, желимо да имају срећно детињство и да се читавом Србијом виде дечији осмеси, истакла је Кисић.

Председница Привременог органа ошштине Ћићевац Мирјана Кркић истакла је да је чињеница да се у село Плочник враћају млади после школовања била идеја водиља овој општини да реализује пројекат реконструкције школског дворишта.

Она је захвалила Министарству за бригу о породици и демографију на средствима од 8,7 милиона динара, а тим средствима су изградили игралиште у селу Лучина и заменили столарију у основној школи у том селу и Сталаћу.