Уручени уговори локалним самоуправама за помоћ породицама избеглица

Уручени уговори локалним самоуправама за помоћ породицама избеглица

06/11/2023 Off By BERB

Фото: Комесаријат за избеглице и миграције

 

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић уручила је данас 21 уговор за 19 јединица локалне самоуправе у циљу помоћи најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица са њихових територија.

У складу са расписаним Јавним позивом за јединице локалне самоуправе, а који се односи на повратнике по основу споразума о реадмисији, јачању толеранције и куповину сеоских домаћинстава у оквиру хуманитарне акције Кров 2023, Комесаријат је донео Одлуку о избору јединица локалне самоуправе у Републици Србији, ван АП Косова и Метохије и за ову намену идвојено је 26.300.000,00 динара.

Комесарка Станисављевић захвалила је свим јединицама локалне самоуправе који су препознали значај ових конкурса, брзо реаговале и пријавиле се јер, како каже, то је веома важно, а само на тај начин можемо да помогнемо нашим грађанима. Она је истакла да се овим средствима се купују куће са окућницом, додељује грађевински материјал и, што је најважније, трајно решава стамбено питање људи.

Како је оценила, Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије наставиће подршку јединицама локалних самоуправа кроз расписивање јавних позива, јер се на тај начин помаже свим породицама избеглица, интерно расељених лица и повратника по реадмисији, обезбеђије кров над главом и бољи услови за живот.