Настављена акција на сузбијању ирегуларних миграција

Настављена акција на сузбијању ирегуларних миграција

05/11/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић изјавио је вечерас да је у наставку акције коју Министарство унутрашњих послова спроводи на сузбијању ирегуларних миграција пронађено 77 миграната, 18 комада муниције различитог калибра, два ножа, четири мобилна телефона, као и два лаптопа који ће бити предмет даље обраде.

„Истичем да су у ову акцију укључени сви ресурси и све јединице Министарства унутрашњих послова – Жандармерија, Специјална антитерористичка јединица, Антитерористичка група Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управа за технику, Управа криминалистичке полиције, Управа граничне полиције, Управа саобраћајне полиције, и сви на свој начин дајемо допринос како бисмо овај задатак извршили до краја“, нагласио је Луковић.

Истакао је да Министарство унутрашњих послова наставља даљи рад и додао да је у току једна опсежна акција.

„Пре сат времена смо пронашли једно лице које је из једне организоване групе кријумчара и оно ће бити предмет даље обраде, односно настављамо даљи рад са њим на лоцирању осталих група које се баве овим недозвољеним радњама. Такође, у току дана смо пронашли два мигранта у једном објекту, а услуге смештаја је пружала једна породица која ће бити процесуирана у складу са законом“, нагласио је Луковић.