Додатно унапређење перформанси малих и средњих предузећа

Додатно унапређење перформанси малих и средњих предузећа

03/11/2023 Off By BERB

Фото: Димитрије Николић/НТП Ниш

 

Министар привреде Слободан Цветковић рекао је на данашњем 8. Међународном форуму о сарадњи, који је одржан у Научно-технолошком парку Ниш, да је тај догађај превазишао оно што му је била иницијална идеја, а то подстицање привредне сарадње Републике Србије и Републике Српске.

По броју учесника и међународном карактеру који је добио ове и 2022. године у Требињу, видимо да је прерасло иницијалну идеју, рекао је министар. Он је додао да Министарство даје велики значај и подршку сектору малих и средњих предузећа и предузетника, додавши да је ове године за њихову подршку издвојено 3,4 милијарде динара бесповратних средства. Цветковић је прецизирао да реализују четири програма подршке и то за набавку опреме, за развојне пројекте, за подршку за почетнике у пословању и младе, за жене предузетнице, као и за све оно што је неопходно да се производни процеси одржавају у складу са стандардом и интенцијама развоја привреде.

Министар је указао да ће размена искустава на данашњим панелима имати за циљ да додатно унапређење перформанси малих и средњих предузећа. Повезивање науке и привреде је од изузетне важности имајући у виду наша научна достигнућа која би требала да буду имплементирана у привреду, рекао је Цветковић.

Осми Међународни форум о сарадњи организовали су Развојна агенција Србије и Развојна агенција Републике Српске, уз подршку Научно-технолошког парка Ниш и Привредне коморе Србије. Овај форум представља је прилика да се на једном месту окупе привредници из региона, представници државних институција, привредних комора, развојних агенција, научно-технолошких паркова, као и других организација које пружају подршку привреди и локалном развоју.