Канцеларија Фонда за развој у Новом Пазару важна за унапређење пословног амбијента

Канцеларија Фонда за развој у Новом Пазару важна за унапређење пословног амбијента

18/10/2023 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем и том приликом отворио Канцеларију Фонда за развој. Свечаности су присуствовали министар туризма и омладине Хусеин Мемић и директорка Фонда за развој Републике Србије Татјана Матић.

Отварањем Канцеларије Фонда за развој у Новом Пазару додатно ће се приближити привредним субјектима могућности за финансирање пословања, а Министарство привреде спроводи програме подршке за развојне пројекте, проширење производње, стартап предузећа, за младе и женско предузетништво, рекао је министар.

Према његовим речима, укупно је 3,2 милијарде динара бесповратних средстава обезбеђено како би се подстакла и оснажила микро и мала предузећа, истакао је министар Цветковић, додао да су конкурси отворени и позвао заинтересоване привредне субјекте да се јављају на конкурсе.

Директорка Фонда за развој Татјана Матић, рекла је да су фокусирани на допринос ликвидности привреде, новом запошљавању. Канцеларија у Новом Пазару је изузетно важна за развој малих и средњих предузећа и омогућиће да се предузетници информишу о програмима и кредитима Фонда за развој, самостално или у сарадњи са Министарством привреде, изјавила је она.

Градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да је Нови Пазар крај који живи захваљујући малим и средњим предузећима и да је сигуран да ће доступност Фонда за развој подстаћи нове идеје. Канцеларија на једном месту нуди све значајне информације о погодностима за привреднике, а грађани ће, имајући у виду досадашња искуства, искористити могућности и погодности које Фонд нуди, нагласио је.

Министар Цветковић и градоначелник Бишевац обишли су завршне радове на пројекту Реконструкције приступне саобраћајнице Генерала Живковића до пословне зоне Мур у Новом Пазару, које суфинансира Министарство привреде.

Том приликом, министар Цветковић је изјавио да ивеститори долазе у градове и општине који су опремљени неопходном инфраструктуром и пружају све услове потребне за улагање. Задатак је да се омогући општинама, градовима да буду што атрактивније и спремније за инвеститоре.
Министарство привреде подржава локалне самоуправе кроз различите програме од регионалног и локалног значаја, а у циљу унапређења привредног амбијента.

Укупно уложена средства Министарства привреде за прву и другу фазу на пројекту Реконструкција приступне саобраћајнице Генерала Живковића до пословне зоне Мур у Новом Пазару износе 98.417.924 динара, а реконструкцијом ове саобраћајнице укупне дужине 1550 м, биће омогућен бољи приступ и функционисање пословне зоне „Мур“.