Обележена 108-годишњица битке на Врањевцу

Обележена 108-годишњица битке на Врањевцу

18/10/2023 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положио је венац поводом обележавања 108. годишњице битке на Врањевцу код споменика на брду Врањевац у Општини Мало Црниће.

Министар Селаковић је рекао да је било оних који су годинама знали да причају да је повлачење српске војске и битке, међу којима је и битка на Врањевцу биле велика грешка. Грешке постоје у природним наукама, грешка може да се направи у математици и физици, али у историји грешке нема. Свако ко би причао о овој жртви као о грешци, обесмишљава оне који су овде храбро пали, нагласио је Селаковић.
Министар је подсетио да је број палих Срба и Српкиња током Великог рата износио милион и 247 хиљада 435 жртава.
Селаковић је истакао да је ово број који би свако од нас требало да зна, колико је велика и скупа цена којом је Србија платила своју слободу, којом је Србија платила своје ослобођење и уједињење.
Говорећи о важности оваквих обележавања, министар је поручио да се отаџбина чува свакодневно, памћењем оних који су за њу дали живот, како би будуће генерације слободно, суверено и поносно живеле.
Поред министра Селаковића, венце су положили представници Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Мало Црниће, Удружења СУБНОР и градоначелник Пожаревца.