Пуна подршка Ирака очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије

Пуна подршка Ирака очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије

10/10/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председником Парламента Републике Ирак Мухамедом Ел Халбусијем о билатералним односима и унапређењу сарадње са овом земљом.

Како је истакла, наше земље везује дуга традиција искреног пријатељства, о чему сведочи и 65. годишњица од успостављања дипломатских односа, коју Србија и Ирак обележавају ове године.

Она је додала да је Србија опредељена да и у наредном периоду унапређује сарадњу са Ираком у области економије, пољопривреде, здравства и образовања, као и бројним другим питањима од обостраног значаја за наше народе.

Председница Владе поручила је да је Србија, као и Ирак, јасно опредељена поштовању принципа међународног права и захвалила на доследној и принципијелној позицији и подршци Ирака у очувању суверенитета и територијалног интегритета наше земље.

Председник Парламента Републике Ирак истакао је да две земље имају великог потенцијала за сарадњу и позвао Србију и српске компаније да учествују у заједничкој пројектној сарадњи и наступају на ирачком тржишту.

Он је посебно подвукао јасан и принципијелан став Републике Ирак по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. ,,Косова” и пружио пуну подршку очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.