Vučić: Situacija u svetu mnogo gora, ali Srbija može da napreduje

Vučić: Situacija u svetu mnogo gora, ali Srbija može da napreduje

08/10/2023 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je trenutna situacija u svetu mnogo gora nego što je bila, ali da veruje da Srbija, i u takvim uslovima, može da napreduje, jer je opredeljena za mir.

“Sada je haos u svetu mnogostruko veći i plašim se da se tome kraj ne nazire. Naše je da čuvamo svoju zemlju i da se trudimo da napredujemo i da snažimo našu vojsku, jer da  nemamo našu vojsku, ne brinite, odavno bi naš narod bio plen onih koji su ga progonili sa vekovnih ognjišta, kao što su to učinili i našem krajiškom narodu”, rekao je Vučić na Zboru Krajišnika u Kovilovu.

Govoreći o sastanku Evropske političke zajednice u Granadi, Vučić je rekao da je imao važne sastanke sa 34 lidera Evrope.

“Radio sam ono što mi je posao, pokušao da zaštitim i sačuvam Srbiju, nadam se da ćemo u tome uspeti”, poručio je Vučić.

Vučić poručio Krajišnicima: Srbija će sačuvati mir, slobodu i svoj narod

Predsednik Srbije je izjavio danas da šta god neki radili protiv naše zemlje, mi “brutalno etničko čišćenje našeg naroda više nikada nećemo nigde dozvoliti” i naglasio da strah i patnja više nikada Srbima ne sme da se dogodi.

“Za mnoge koji lažno brinu o tome hoće li Srbija izdržati i na kakvom putu će biti, poručujem da Srbija ima ljude koji se bore za nju. Srbija, koja je posvećena i ujedinjena i koja ima svoje Krajišnike koji za nju daju sve što je potrebno,  sačuvaće i mir i slobodu i sačuvaće svoj narod”, kazao je Vučić na Zboru Krajišnika.

Na skupu u Kovilovu, koji je organizovao Opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula, Vučić je
zahvalio Krajišnicima što postoje i što se borite za svoju zemlju.

Krajišnici guraju Srbiju napred

Vučić je izjavio danas da krajiški Srbi svojim entuzijazmom guraju Srbiju napred.

Obraćajući se na Zboru Krajišnika, koji je u Kovilovu organizovao opštinski odbor SNS Palilula, Vučić je rekao da ljudi u Beogradu nikada nisu mogli da shvate koliko Srbi preko Drine vole Srbiju, a da on to zna, pošto mu je otac iz tih krajeva.

“Hoću da vam kažem beskrajno hvala što toliko volite Srbiju. Vi ste oni koji zajedno sa svima drugima, rekao bih sa još više entuzijazma, ambicije i vere da pokažete koliko vredite, gurate našu zemlju napred. Zato vam veliko hvala”, poručio je Vučić Krajišnicima.

Naveo je da zna da oni nikada neće zaboraviti svoja prethodna ognjišta, i da niko ni ne želi da ih zaborave, jer su vekovima bili tamo, a neko drugi ih je oterao.

U Srbiji je 70 odsto Krajišnika, ostali u inostranstvu ili se vratili

U Srbiji je oko 70 odsto Krajišnika, a oko 30 odsto je ili u inostranstvu ili se vratilo u Krajinu, izjavio je danas predsednik Srbije, obilazeći štandove u Sportskom centru Kovilovo na Zboru Krajišnika, koji je je organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula.

Vučić se posebno interesovao šta je urađeno za srpski narod koji je ostao u Krajini i pitao šta je urađeno u pojedinačnim mestima.

Saradnicima je rekao da, ako je nešto potrebno za obnovu kuće Milutina Milankovića, da bi to trebalo da se reši.

Domaćini su ga dočekali nezaobilaznom krajiškom pesmom “Nema raja bez rodnoga kraja” a Vučić je probao i gulaš koji su spremili Krajišnici.