Предложени медијски закони темељ за слободно и одговорно новинарство

Предложени медијски закони темељ за слободно и одговорно новинарство

05/10/2023 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић

 

Министарство информисања и телекомуникација одржало је четврти, последњи округли сто у Новом Саду, у оквиру јавне расправе о Нацрту закона о јавном информисању и медијима и Нацрту закона о електронским медијима.

Mинистар информисања и телекомуникација захвалио je на добрим, проактивним, демократским и пристојним дискусијама са претходно одржаних округлих столова и истакао важност медијског законодавства које је способно да одговори на све изазове са којима се суочавамо.

„Предложени медијски закони су темељ за слободно и одговорно новинарство, заштиту права грађана и очување демократских вредности. Без јаког и праведног медијског законодавства, не можемо наставити да унапређујемо медијску сцену у Србији“, истакао је министар Јовановић.

С обзиром на то да се јавна расправа приближава крају, министар је упутио позив, свима који то нису учинили до сада, да доставе предлоге на нацрте закона.

Јавна расправа за Нацрт закона о јавном информисању и медијима и Нацрт закона о електронским медијима траје до 6. октобра 2023. године до краја дана. Министарство информисања и телекомуникација позива заинтересовану, стручну јавност, невладине организације и све појединце да доставе предлоге и сугестије на нацрте закона.
Линк ка текстовима нацрта закона на порталу еКонсултације:

1. Нацрт закона о јавном информисању и медијима
2. Нацрт закона о електронским медијима

Линк ка текстовима нацрта закона на сајту Министарства информисања и телекомуникација:

1. Нацрт закона о јавном информисању и медијима
2. Нацрт закона о електронским медијима