Kompanija Millenium Team i Beogradsko dramsko pozorište potpisali ugovor vredan pola miliona evra

Kompanija Millenium Team i Beogradsko dramsko pozorište potpisali ugovor vredan pola miliona evra

04/10/2023 Off By BERB

Foto: Dragana Udovičić

 

Kompanija Millenium Team i Beogradsko dramsko pozorište potpisali su ugovor o sponzorstvu i strateškoj saradnji. Ugovor koji će trajati naredne četiri godine, vrednosti pola miliona evra predstavlja najveće ulaganje u kulturu jedne domaće kompanije i doprineće daljem razvoju i modernizaciji pozorišta.

„Sa ponosom mogu da kažem da je ovo najveće ulaganje u kulturu jedne kompanije, a četvrogodišnjim ugovorom vrednim pola miliona evra sigurno ćemo biti pouzdan partner u daljem naredovanju Beogradsko dramskog pozorišta. Mi smo kompanija koja gradi, postavlja jake i stabilne temelje za budućnost, a ova naša zajednička saradnja sa Beogradsko dramskim pozorištem okrenuta je publici i umetnicima.“, istakao je Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team-a.

On je dodao da je Millennium Team pokazao još jednom da je društveno odgovorna kompanija koja ulaže u zajednicu u kojoj radi, sa jasnom podrškom. „Millennium Team svoje poslovanje temelji na brizi o zajedinici, trudimo se da svojim ulaganjem i jasnom podrškom pomognemo tamo gde radimo i gradimo. Najbolje se vidi iz konkretnog primera našeg rada, BDP Millennium Team Arene, jedinog izgrađenog pozorišta u Beogradu poslednjih 70 godina koje je Millennium Team izgradio i u kome publika uživa već dve sezone.“

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Millennium Team prepoznao Beogradsko dramsko pozorište kao jednog
od lidera u kulturiširom regiona u koje vredi ulagati. Uzslogan NAJBOLJI UZ NAJBOLJE, nastavljamo ovu važnu i uspešnu saradnju sa jednom od vodećih građevinskih kompanija u regionu. Saradnja između privatnog sektora i kulturnih institucija predstavlja primer kako se zajedničkim naporima može stvoriti prosperitetnija kulturna scena. Nadam se da će ovaj naš primer poslužiti kao inspiracija drugim kompanijama da prepoznaju vrednost ulaganja u kulturu. Sponzorstvo Millennium Team-a, doprineće stvaranju bogatijeg i raznolikijeg kulturnog sadržaja za publiku, a istovremeno će poboljšati uslove za rad umetnicima i izvođačima“, izjavio je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Saradnja Millennium Team-a i Beogradskog dramskog pozorišta seže od 2021. godine kada je kompanija
izvela građevinske radove na letnjoj sceni, urađen je pokretni krov, fasada, čelična konstrukcija, čime je
ljubiteljima pozorišta omogućeno da tokom leta uživaju u kulturnim dešavanjima u BDP Millennium Team
Areni, bez obzira na vremenske uslove. Od početka letnje sezone prošle godine, na sceni BDP Millennium
Team Arene odigrano je preko 100 predstava koje je gledalo više od 15 hiljada ljudi.

Saradnjom Millennium Team-a i Beogradskog dramskog pozorišta na izgradnji letnje scene i ovim ugovorom
zaokružuje se njihova petogodišnja saradnja.