Мартиновић обишао радове на територији Обреновца

Мартиновић обишао радове на територији Обреновца

02/10/2023 Off By BERB

Фото: МДУЛС/ГО Обреновац

 

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић обишли су данас месне заједнице Грабовац, Пољане и Ушће и са мештанима разговарали о кључним проблемима и изазовима.

Мартиновић је нагласио да је ГО Обреновац уложила доста средстава у изградњу и обнову локалне путне инфраструктуре, нарочито након поплава 2014. године, чиме су решени бројни проблеми грађана и додао је да ће се заједничким радом пронаћи најефикаснија решења и за друге проблеме грађана ових месних заједница.

„Као и у већини општина и градова, локална путна инфраструктура је један од главних проблема Обреновца, а нагласио бих да је ГО Обреновац територијално разуђена општина где постоји и где се тренутно гради велики број категорисаних и некатегорисаних путева. У току је изградња праваца који до сада нису били уређени и уверен сам да у наредних неколико месеци на територији Обреновца неће постојати значајнији путни правац који није асфалтиран“, истакао је Мартиновић приликом обиласка завршних радова на путу Милутиновића у МЗ Грабовац.

Он је указао на то да проблем представља и неуређеност корита реке Колубаре, кроз село Пољане и истакао да ће о томе обавестити надлежне органе.

Приликом посете насељу Ушће, министар је обишао радове на изградњи цркве посвећене Светом великомученику Геогрију, као и мост, који је због оштећења затворен за возила јавног градског превоза.

Председник ГО Обреновац Милош Станојевић истакао је значај многобројних пројеката који се у интересу грађана спроводе на подручју Обреновца, као и важност наставка квалитетне сарадње са Министарством државне управе и локалне самоуправе и целокупном Владом Србије.