Дачић се састао са делегацијом Представничког дома Кипра

Дачић се састао са делегацијом Представничког дома Кипра

28/09/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са делегацијом Представничког дома Републике Кипар на челу са председником Одбора за спољне и европске послове и председником Посланичке групе пријатељства Кипар-Србија Харисом Георгијадесом.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић пожелео је добродошлицу саговорницима и истакао изузетан значај који Република Србија придаје односима са Републиком Кипар, заснованим на чврстом пријатељству, узајамном поверењу, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа.

Обострано су потврђени чврсти и принципијелни ставови у вези са подршком суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије и Републике Кипар, као и пуна и безрезервна подршка остваривању кључних спољнополитичких приоритета две државе.

Током разговора су апострофиране нераскидиве везе између две земље, засноване на узајамној снажној подршци националним интересима Србије, односно Кипра, с обзиром да по том питању, у обе земље, постоји општи политички консензус.