TOS obeležava Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu

TOS obeležava Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu

27/09/2023 Off By BERB

Foto: TOS

 

Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra, predstavlja značajan datum za sve u turističkoj privredi Srbije, a Turistička organizacija Srbije sada već tradicionalno organizuje Turistički forum, ovog puta u Nišu.

Forum je okupio veliki broj lokalnih turističkih organizacija i predstavnike turističke privrede iz cele Srbije koje imaju priliku da slušaju i učestvuju u predavanjima renomiranih stručnjaka o najaktuelnijim temama kao što su „Pozicija Srbije kao turističke destinacije u regionu i svetski trendovi u turizmu“, zatim „Experience Serbia: Otkrivanje potencijala destinacija kroz digitalni marketing“, „Mora li destinacija da bude brend?“ i „Održivi razvoj i zelene investicije u turizmu“.

Svečano otvaranje Turističkog foruma upriličeno je u velikoj sali hotela „Tami residence” u Nišu uz prisustvo velikog broja gostiju i medija. Tom prilikom su se prisutnima obratili Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Husein Memić, Ministar turizma i omladine, Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine i Adriana Anastasov, gradska većnica za turizam grada Niš.

Na otvaranju foruma Marija Labović je poželela srećan svetski dan turizma i dobrodošlicu gostima ističući značajne rezultate koje je turizam Srbije ostvario u prethodnoj godini i prvom delu tekuće godine, a postavljajući Srbiju na prvo mesto u Evropi kao turističke destinacije koja se najbrže oporavila. Direktorka TOS-a je iznela da su takvi rezultati produkt zajedničkog rada celokupne turističke privrede Srbije, ali ujedno skrenula pažnju da odlični razultati zahtevaju mnogo pažnje i dodatnog ulaganja uz praćenje svetskih trendova u budućnosti, kako bi opravdali i nastavili uspešno da razvijamo Srbiju kao turističku destinaciju.

Informacije o XIII Turističkom forumu Srbije možete pronaći na internet prezentaciji www.turistickiforum.rs