Односи Србије и Јапана у сталном успону

Односи Србије и Јапана у сталном успону

26/09/2023 Off By BERB
Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је имао данас куртоазни састанак са замеником генералног директора за Европу и амбасадором за западни Балкан у Министарству спољних послова Јапана Кимитакеом Накамуром, који борави у посети Београду поводом одржавања редовних билатералних политичких консултација два министарства.

Током разговора је обострано оцењено да су односи између две земље у сталном успону, садржајни и вишеслојни, уз потврђену спремност за даље јачање међусобног дијалога и размену посета на свим нивоима. У том контексту, министар Дачић је поновио личну спремност да у што скоријем периоду посети Јапан.

Министар Дачић је истакао наше велико задовољство поводом чињеница да је Србија пожељна дестинација за све већи број реномираних јапанских компанија, уз наду да ће њихова позитивна искуства подстаћи прилив нових јапанских инвестиција на нашем тржишту.

Министар Дачић и амбасадор Накамура су подвукли интерес и за даље јачање осталих облика сарадње, као што су култура, образовање, наука, технологија, дигитализације и информационо-комуникационе технологије.

Шеф српске дипломатије је обавестио јапанску делегацију о тренутним, изузетно комплексним дешавањима на Косову и Метохији.