Predsednik Vučić primio mušku košarkašku reprezentaciju Srbije

Predsednik Vučić primio mušku košarkašku reprezentaciju Srbije

12/09/2023 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Aleksandar Simić

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, i tom prilikom poručio da je verovao u uspeh ovog tima i da su oni svojim primerom ujedinili čitavu zemlju.

“Samo želim da im kažem jedno veliko hvala i da je pred njima bila jedna velika odgovornost i da su tu odgovornost pokazali i u trenucima kada niko ne bi verovao u njih. Znam da ćete mi reći da mi ne verujete kada kažem da sam ja verovao, ali zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i energiju, da su pobednici i znao sam da će vratiti svojoj zemlji više od onoga što im je zemlja dala”, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je posebno zahvalio Boriši Simoniću koga je nazvao “herojem iz Manile”.
“Ovi momci su uspeli da ujedine celu našu zemlju. Sve naše građane. Ja sam rekao i kapitenu Bogdanoviću, i predsedniku Saveza Daniloviću, i treneru Pešiću, i svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće. Nikada nisam video toliko zvezdinih navijača koji sa oduševljenjem gledaju i Aleksu i Bogdana i Milutinova i Vanju, i toliko partizanovih navijača koji gledaju i Davidovca i Dobrića i Filipa i sve druge”, rekao je predsednik Vučić i dodao da sve ovo znači da su reprezentativci sada pod još većim pritiskom te da svi očekuju zlato iz Pariza.
“To je za samo godinu dana i verujem da ćemo da se pripremimo. Želim da zahvalim još jednom svim ovim ljudima, fizioterapeutima, lekarima, celom timu, porodicama ovih momaka, da vam čestitam i da vam kažem da vas cela Srbija mnogo voli”, poručio je predsednik.