Хапшења због злоупотреба у Пореској управи у Земуну и Вождовцу

Хапшења због злоупотреба у Пореској управи у Земуну и Вождовцу

11/09/2023 Off By BERB

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саoпштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили шест особа.

Оне су лишене слободе због постојања сумње да су извршиле више кривичних дела злоупотреба службеног положаја и на тај начин оштетиле државни буџет за приближно 124,1 милион динара.

У питању су запослени у филијали Вождовац Пореске управе Министарства финансија Љ. Ш. (1959), Д. С. (1975), А. Б. (1972), као и А. П. (1965), Т. В. (1959) и Д. С. (1965), запослени у филијали Земун Пореске управе.

Сумња се да су Љ. Ш., Д. С., А. Б. и једна особа за којом се трага, као и Т. В. и Д. С., од јануара 2021. до јануара ове године, уношењем лажних података у записнике о контроли осам предузећа омогућили да се тим предузећима исплати повраћај ПДВ-а.

А. П., иначе руководилац једног одељења земунске филијале, како се сумња, својим је парафом оверио и одобрио Записник о контроли који је сачињавала Д. С. и тиме омогућио незаконит повраћај ПДВ-a једном предузећу.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.