Подршка успостављању јединственог управног места у Кикинди

Подршка успостављању јединственог управног места у Кикинди

06/09/2023 Off By BERB

Фото: Град Кикинда

 

„Кикинда је попут осталих градова и општина на територији Севернобанатског управног округа одличан пример како у заједништву и слози живе, у највећем броју, Срби и Мађари. Удруженим снагама и заједничким радом унапређују свој Град, свој округ и нашу Србију, а Влада Србије ће, наравно, ту сарадњу и убудуће додатно оснаживати јер нам је заиста стало до братских односа Срба и Мађара, као и до стратешког партнерства наше две земље“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић током посете Кикинди.

Мартиновић је овом приликом најавио могућност да МДУЛС следеће године подржи пројекат да постојећи градски Услужни центар прерасте у Јединствено управно место, али и да помогне реконструкцију старе фасаде једне од зграда у центру Кикинде или чувене Будишинове палате.

Како је навео, градоначелник Кикинде Никола Лукач и начелник Севернобанатског управног округа Мирослав Дучић упознали су га са планираним пројектима, као и са проблемима и изазовима са којима се Град суочава. Додао је да је то, углавном, локална путна инфраструктура и отварање нових радних места.

Указавши на то да Кикинда има новоуспостављену индустријску зону, потпуно комунално-инфраструктурно опремљену, Мартиновић је нагласио да би нова инвестиција овде могла да се реализује релативно брзо.

У оквиру данашње посете Севернобанатском округу, министар је у друштву председника посланичке групе СВМ и председника Скупштине града Суботице др Балинта Пастора и председника оппштине Сента Рудолфа Цегледија обишао завршну фазу радова на изградњи канализационе мреже у Месној заједници Кертек у Сенти, за коју је МДУЛС издвојило 20 милиона динара из овогодишњег буџетског фонда.

Такође, Мартиновић је изразио уверење да ће Министарство бити у могућности да следеће године бар делимично подржи наставак реновирања сенћанске тврђаве.

Као вид подршке развоју и функционисању електронских управа у Кикинди и Сенти, министар је градској, односно општинској, управи донирао лаптоп рачунаре, те их још једном подсетио да у Министарству имају сигурног и поузданог партнера за све видове будуће сарадње.