Унапређена онлајн платформа Паметно и безбедно

Унапређена онлајн платформа Паметно и безбедно

31/08/2023 Off By BERB

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету при Министарству информисања и телекомуникација, први и за сада једини институционални механизам у региону који се бави превенцијом и реаговањем на угрожавање деце у дигиталном окружењу, данас добија унапређену и редизајнирану онлајн платформу Паметно и безбедно која промовише подизање дигиталне писмености, дигиталних компетенција и дигиталне безбедносне културе код свих грађана Србије.

Министарство информисања и телекомуникације, ослушкујући потребе деце, родитеља, бака, дека, односно грађана Србије, је унапредило платформу Паметно и безбедно. Поред изузетно важних савета, едукација и других корисних садржаја о правилном коришћењу интернета, безбедном постављању садржаја и могућностима онлајн заштите, путем контакт форме могуће је пријавити угрожавање безбедности на интернету оператерима Националног контакт центра, изјавио је министар Јовановић и додао да ће нови изглед сајта корисницима пружити могућност лакшег информисања и едукације као и да је ово још једна у низу превентивних активности у циљу сузбијања дигиталног насиља.

Сви грађани Републике Србије имају могућност да се бесплатно обрате на број телефона 19833 или путем www.pametnoibezbedno.gov.rs. Поред пријема пријава онлајн угрожавања деце и телефонског и онлајн информисања и саветовања, Центар спроводи едукације широм Србије. Уколико желите да презентација буде одржана у вашем граду, општини, школи или Месној заједници, контактирајте Центар путем имејла [email protected] , или позивом на број 19833.