Završen Jahorina Fashion Weekend

Završen Jahorina Fashion Weekend

21/08/2023 Off By BERB

Foto: Nidal Šaljić

Vikend iza nas bogato je bio ispunjen programom u organizaciji Jahorina Fashion Weekenda. Prisutni su imali priliku da uživaju u trodnevnim aktivnostima posvećenim modi, kulturi i filmu. Objedinivši prirodu, modu i film dobili smo savršen sklop raznovrsnog sadržaja i uspomena. 

U nastavku drugog dana Jahorina fashion weekenda, koji se održava u Olimpijskom centru Jahorina, na 1900 metara nadmorske visine, prisutni su imali priliku da uživaju u bogatom programu. Posebnu pažnju izazvala je revija kostima po epohama zahvaljujući Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Program je nastavljen u prostorijama Olimpijskog centra gde je došlo do usijanja atmosfere, kada su na sceni nastupile glumačke zvezde. Mima Karadzić upotpunio je program svojim glumačko scenskim show-om.  Jelena Gavrilović oduševila je publiku otpevajući pesmu Gabi Novak “Ljubav i šala” dok je Zala Djurić izvela njenu pesmu “Jedna mala dama šeta uvek sama”,  Branko Djuric otpevao je pesmu Devojko mala.

U nastavku publika je imala priliku da vidi kolekciju Timeless Jovane Petković, zatim kolekciju Aleksandre Džakovic, zajedničku reviju mladih dizajnera iz regiona i modni brend Sana Linea.

Jovana Petković predstavila je kolekciju koja je vanvremenska, koja ističe ženstvenost na prvom mestu, koja nije instant, a inspiraciju je pronašla u holivudskim filmovima koji su i danas vanvremenski.

Aleksandra Dzakovic predstavila je fragment svoje kolekcije Convergence koja je bila u sklopu zvaničnog kalendara na Paris Fashion Weeku.

Ova magična manifestacija ima suštinski cilj podržati projekte koji slave kulturu, daleko od komercijalizacije, dok istovremeno poziva posetioce Sarajevskog filmskog festivala da otkriju čaroliju Jahorine, planine koju krasi  najraznovrsniji letnji sadržaj u celom regionu – reči su Dejana Ljevnaića.

Panel diskusije “Moda na filmu i u serijama kao kreativnost koja oblikuje priče” upotpunili su učesnici Fashion weekend Jahorina a tema je bila koliko je važno da se više posvetimo ulaganju u kulturi, filmu i modi.

Regionalna ikona trep muzike, Senidah, zagolicala je duše prisutnih svojim koncertom, donoseći neodoljivu energiju i glas koji se pamti. Njen nastup je izmamio ovacije i oduševljenja.

U subotu veče, Jahorina Fashion Weekend je dostigao svoj vrhunac spektakularnom ceremonijom zatvaranja koja je ostavila sve prisutne bez daha. Ovogodišnji događaj je potvrdio svoju reputaciju kao jedan od uzbudljivijih modnih događaja u regionu, donoseći modu, umetnost i prirodu na jedinstven način.

Svečanost zatvaranja je održana u Olimpijskom baru Jahorine, na prelepom vrhu planine, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo uživanja u modi i prirodi istovremeno.

Ceremoniju je otvorio poznati dizajner Bata Spasojević, koji je predstavio svoju najnoviju kolekciju. Njegovi modeli su hodali pistom sa besprekornim izgledom, noseći vanvremenske kreacije. Ova kolekcija koja  je predstavljala savršen spoj boja, tekstura i krojeva, i dobila ovacije prisutnih.Nakon toga, usledio je niz impresivnih revija dizajnera poput Neodesign i Amine Hasanbegović. Modeli su hodali pistom noseći revolucionarne komade koji su imali dizajnerski potpis. U nastavku publika je imala priliku da prisustvuje emotivnom zatvaranju Jahorina fashion weekenda uz reviju Verice Rakočević. Aleksandar Hršum je tom prilikom izjavio kako u Beogradu  postoji zena koja ga je  nahranila i naucila zivotnim koracima i beskrajno joj je zahvalan sto je takva kakva jeste i sto ima takvu dusu.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina izrazio je svoju zahvalnost celom timu koji je učestvovao u realizaciji dogadjaja. Svi su uživali u divnom programu koji je predstavljem na ovogodišnjem izdanju Jahorina Fashion weekenda, stvorivši nezaboravne uspomene.