Обезбеђивање што квалитетнијих услова за живот у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи

Обезбеђивање што квалитетнијих услова за живот у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи

18/08/2023 Off By BERB

Foto: Sky Production

 

Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Александар Мартиновић одржао је данас у Бујановцу конструктиван састанак са директором Службе Координационог тела Ненадом Митровићем, председницима општина Бујановац и Медвеђа Нагипом Арифијем и Драганом Кулићем, као и замеником председника општине Прешево Аљмином Шаћиријем.

Заједнички приступ решавању проблема са којима се Прешево, Бујановац и Медвеђа суочавају и већа присутност министра Мартиновића и директора Митровића на терену у овим општинама кључне су тачке договора са данашњег састанка.

Истакавши да је међу саговорницима постигнут висок степен разумевања, Мартиновић је навео да постоји добра воља за сарадњу, која је у интересу и Срба и Албанаца. Он је додао да ће Координационо тело остати спона између ове три општине и Владе Србије, јер је заједнички задатак и циљ да се грађанима који овде живе обезбеде што квалитетнији услови за живот и да се уложи у свеукупни развој овог краја Србије, што је и политика председника Републике Александра Вучића.

Мартиновић је најавио посету Прешеву, Бујановцу и Медвеђи у блиској будућности, са циљем да са председницима општина још једном анализира ситуацију на локалу, како би заједнички изнашли начине да бар део постојећих проблема реше.Министар је данашњу посету Бујановцу искористио и да обиђе радове на деоници пута Бујановац-Јабланица, где је разговарао са мештанима, а посетио је и манастир Прохор Пчињски.

Данашњи састанак је иначе први састанак Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у новом саставу, који је уједно био прилика да Мартиновић у својству министра државне управе и локалне самоуправе донира општинским управама општина Прешево, Бујановац и Медвеђа лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.