Fashion Weekend Jahorina

Fashion Weekend Jahorina

18/08/2023 Off By BERB

Foto: Nidal Šaljić

 

Najveći regionalni umetničko  modni i muzički spektakl Fashion weekend Jahorina 2023 počeo je spektakularnim događajem koji je okupio zaljubljenike filma i mode.
Dva najveća brenda iz Bosne udružili su svoje snage, Sarajevo Film Festival i Fashion Weekend Jahorina kao događaj koji povezuje i okuplja najbolje regionalne dizajnere, podržava mlade iz regiona i mnogo je više od modnog događaja.. 
U okviru prve večeri Fashion weekend Jahorina prikazana je projekcija digitalno restauriranog filmskog klasika Ljubomira Radičevića ” Ljubav I moda”.

Na red carpetu, pred projekciju našli su se: Branko Djurić Djuro, Mima Karadžić, Jelena Gavrilović, Bata Spasojević, Zala Djurić, Amina Hasenbegović i mnogi drugi.

Jelena Gavrilović je tom prilikom izjavila: “Sticajem okolnosti sam uvek imala priliku da saradjujem sa dizajnerima koji su meni bili značajni, ove godine imaću priliku da nastupim na Jahorina fashion weekendu gde će najtalentovaniji srpski dizajneri  predstaviti svoje nove kolekcije uz muzičko modni spektakl.”

Posetiocima se na posebnom Fashion Weekend Jahorina Welcome party-ju obratio i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekavši da je ovo saradnja dva najbolja brenda iz Bosne i hercegovine. Takodje on je najavio veliki koncert regionalne zvezde Senidah i istakao kako je ponosan na čitavu organizaciju i saradnike. On je pozvao javnost da dodju na Jahorinu i uživaju u bogatom programu za ljubitelje filma, muzike i mode 18. i 19. avgusta. U nastavku programa večeras u Olimpiskom centru Jahorina  očekuje se pravi modni I muzički vatromet u okviru kojeg će svoje kolekcije predstaviti regionalni dizajneri poput Aleksandre Dzaković, Verice Rakočević, a poseban akcenat biće na reviji kostima po epohama iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Očekujemo da će Jahorina fashion weekend nastaviti da oduševljava svojom jedinstvenom kombinacijom modnih revija, izložbi i panel diskusija i da će postati nezaobilazan događaj za sve ljubitelje mode.