Велики значај хранитељских породица за децу без родитељског старања

Велики значај хранитељских породица за децу без родитељског старања

15/08/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић посетила је данас малолетну Л.П. и њену хранитељску породицу, у коју је девојчица смештена половином јуна, након опоравка у здравственој институцији, а после тешког занемаривања од стране својих родитеља.

Девојчица из Миријева здравствено се опоравила, напредује према очекивањима стручних лица која прате њен развој, а у хранитељској породици, која се овим хуманим послом бави од 2004. године, обезбеђени су јој сви услови за даље одрастање. Девојчица се спрема за полазак у школу, а на тестовима за упис показала је изузетне резултате.

Министарка Кисић је девојчици Л.П. пожелела срећан полазак у школу, са жељом да тамо стекне пуно нових пријатеља и ужива у дружењу и учењу.

Кисић је изразила задовољство што се девојчица опоравила и што ће ускоро да седи у клупи са својим другарима, да се дружи, игра, учи и има безбрижно детињство, као што треба да има свако дете, нагласивши да је то
најважнија победа.

Такође, министарка се захвалила хранитељској породици која је девојчици пружила љубав, пажњу, сигурност и топлину дома, што је додатно помогло да се она брзо опорави од тешких момената кроз које је нажалост прошла.

Министарка Кисић је указала на велики значај хранитељских породица за децу без родитељског старања.

Хвала свим хранитељским породицама које пружају љубав овој деци, која им је преко потребна да би наставили свој живот и била срећна, поручила је министарка и нагласила да је осећај породичног окружења од великог значаја за њихов даљи развој.

Та подршка и сигурност овој деци значи све у веома тешким моментима кроз које пролазе, закључила је Кисић.