Реконструкција локалних путева у прибојској општини

Реконструкција локалних путева у прибојској општини

13/08/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић обишао је у Прибоју радове на изградњи и реконструкцији Улице Прибојске чете, једне од најфреквентнијих у том граду, која води до Градске болнице.

Весић је указао на то да ће ова улица, дужине свега 1,5 километара, бити знатно шира, са уређеним тротоарима.

Ово је једини пут који води до болнице, а на којем тешко да могу да се мимоиђу два аутомобила. Зато реконструишемо улицу, а поред обнове, радимо и насип преко Лима и ширимо пут на 5,5 метара, објаснио је Весић.

Он је додао да ће нових 1,5 километара постати права веза Прибоја и Градске болнице, чија ће реконструкција затим уследити.

Према његовим речима, у Прибоју се завршава обнова последњих 2,4 километра пута до Прибојске Бање, од укупно 25 километара, а ради се и пут до манастира Милешева, као и до Камене горе.

Изградња свих ових путева за људе у овом крају значи да коначно постају оно што и јесу, можда и најлепши део Србије у који може да се улаже и који може да се развија, рекао је Весић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да, реконструкцијом пута до болнице, Прибој решава један од деценијских проблема тог краја.

Иначе, у три прибојска насеља – Калафати, Баре и Ћетање, по налогу председника Вучића, увелико се изводе радови на асфалтирању путева.