Berlin: Vučić govorio pred Odborom za EU nemačkog Bundestaga

Berlin: Vučić govorio pred Odborom za EU nemačkog Bundestaga

07/09/2015 Off By

U uvodnom izlaganju Premijer ́ je prisutne poslanike obavestio o evropskim integracijama Srbije, ekonomskim reformama i načinu na koji se Srbija nosi sa azilantskom krizom


 

berlin vucic2

Info: Press Vlade

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas pred Odborom za EU nemačkog Bundestaga.

U uvodnom izlaganju premijer Vučić je prisutne poslanike obavestio o evropskim integracijama Srbije, ekonomskim reformama i načinu na koji se Srbija nosi sa azilantskom krizom.
On je saopštio da očekuje otvaranje prvih poglavlja do kraja godine, ističući da je Srbija ispunila sve uslove. „Unapredili smo odnose u regionu, uspeli smo da spustimo fiskalni deficit, imaćemo pozitivan rast, a kad je azilantska kriza u pitanju, prema tome smo se odnosili bolje nego neki vaši evropski partneri“, istakao je Vučić.
Predsedavajući Odbora za EU Ginter Krihbaum istakao je da Odbor poštuje lična zalaganja srpskog premijera u procesu evrointegracija. On je istakao da je otvaranje poglavlja veoma važno, da će to doneti stabilnost, ne samo Srbiji već i celom regionu.
Poslanici su nakon obraćanja imali priliku da postavljaju pitanja premijeru Vučiću. Neka od postavljenih pitanja bila su da li Nemačka i Evropa poklanjaju dovoljno pažnje Balkanu, da li bi problemi sa Kosovom uskoro mogli biti rešeni, kada će doći do primene Briselskog sporazuma na terenu, da li su dosadašnje reforme dovoljne za ekonomski oporavak zemlje, da li zemlje Balkana mogu zajednički da rade u cilju poboljšanja ekonomske situacije celog regiona.
Obraćanju su prisustvovali i predstavnici Spoljnopolitičkog odbora i Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga. Vučić nastavlja posetu Berlinu predavanjem u sedištu Konrad Adenauer fondacije.♦


SVET – EU

Sajam: Otvorite vrata globalnim mogućnostima – Studirajte u Australiji!australija

Cilj sajma je da se približi Australija kao destinacija studiranja. Svi posetioci će biti u mogućnosti da dobiju

 

BEČKI RAZGOVORI: KURC POZVAO EU DA VEĆU PAŽNJU POSVETI I BALKANSKOJ RUTIkonferencija278

Angela Merkel rekla je danas u Beču da ne može da kaže tačan datum kada će da bude

 

 

 

 

U BEČU O PROJEKTU AUTOPUTA NIŠ – PRIŠTINAbc27.8.

  Premijer Vučić je izjavio da Srbija može da počne radove na izgradnji deonice od 77 kilometara već

 

 

 

 

 

 

 

 

bec268BEČ: SUSRET VUČIĆA I HANA

Premijer Vučić informisao je komesara Hana o situaciji sa kojom se Srbija suočava kada je u pitanju priliv