Влада Србије препознаје важност очувања природне баштине

Влада Србије препознаје важност очувања природне баштине

08/08/2023 Off By BERB

Фото: Томица Булатовић

 

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је у Гаџином Хану научни семинар посвећен Сувој планини, једном од најдрагоценијих природних ресурса наше земље.

Овај семинар је прилика да дубље разумемо важност очувања овог подручја и научимо како да правилно балансирамо између туристичке активности и заштите природе. Сува планина нам пружа прилику да покажемо како можемо хармонично коегзистирати са природом, негујући је док истовремено омогућавамо одржив развој заједнице, рекао је министар ЂорђеМилићевић.

Сува планина је бисер природе који нам пружа прилику да се дубоко повежемо са нетакнутом лепотом наше домовине. Њене неистражене стазе, кристално чисте реке и богат биодиверзитет чине је правим благом које треба сачувати за будуће генерације.

Истакао је да Влада Србије препознаје важност очувања природне баштине, као и стварање одрживих туристичких дестинација, те стога улаже напоре у изградњу инфраструктуре која ће омогућити посетиоцима да уживају у природним лепотама, али исто тако и да је не наруше.