Реализација значајних пројеката у општини Богатић

Реализација значајних пројеката у општини Богатић

02/08/2023 Off By BERB

Фото: МДУЛС

 

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић обишао је данас Основну школу „Вук Караџић“ у Бадовинцима, где је планирана реконструкција фасаде, али и доградња и адаптација простора вртића који се налази у њеном саставу.

Како би ова два значајна пројекта, вредности око 130 милиона динара, била реализована, а због недовољно сопствених средстава, Општина Богатић планира да аплицира за средства код ресорних министарстава.

Осим реконструкције фасаде, у овој васпитно-образовној установи планирано је и постављање термичке изолације, као и замена столарије.

Мартиновић је најавио могућност да МДУЛС следеће године определи део средства за доградњу и адаптацију вртића, чиме би била обезбеђена места за сву заинтересовану децу. Додао је да је образовање инвестиција која доноси највећу камату и богатство, како то често наводи и сам председник Републике Србије Александар Вучић, те изразио уверење да ће заједничком сарадњом ресорних министарстава и локалне самоуправе бити реализован и пројекат реконструкције ОШ „Вук Караџић“ која датира из давне 1843. године.

Подсетио да је МДУЛС раније подржало изградњу вртића ПУ „Слава Ковић“ у Белотићу, уређење пешачке стазе, зелених повшина, тротоара и прилаза општинској згради, као и увођење система за електронско вођење седница у СО Богатић.

Приликом данашње посете, министар је одржао састанак са председником Општине Богатић Миланом Дамњановићем и његовим сарадницима и Општинској управи донирао лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

Како је навео, локално руководство га је обавестило о проблемима са којима се општина суочава, али и са пројектима које спроводи. Додао је да ће Богатић следеће године конкурисати за средства из буџета МДУЛС-а и са пројектом успостављања Јединственог управног места, које би заменило и унапредило већ постојећи општински Услужни центар.

„Успостављање ЈУМ-ова је нама у Министарству један од најдражих пројеката, а који се показао као веома успешан, јер, првенствено, грађанима у великој мери штеди време и новац“, закључио је Мартиновић.