Председник Скупштине Србије примио амбасадорку Чен Бо у опроштајну посету

Председник Скупштине Србије примио амбасадорку Чен Бо у опроштајну посету

01/08/2023 Off By BERB

Фото: Скупштина Србије

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, којој је захвалио на личном доприносу који је, током свог службовања у Београду, дала за јачање односа између две земље.

Поручио је да су бројни успешно реализовани значајни пројекти и свестрана сарадња у разним областима потврда челичног пријатељства између Србије и Кине, утемељеног на одличним личним односима председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, са чиме се Чен Бо сагласила. Председник Народне скупштине нагласио је да ће српски народ бити вечно захвалан на помоћи коју је Кина пружила нашој земљи у најтежим тренуцима током пандемије, као и на чврстој, принципијелној позицији по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Р. Србије.

Амбасадорка Чен Бо је рекла да Кина неће заборавити снажну подршку Србије принципу „Једне Кине“. Она је током састанка поздравила активности Посланичке групе пријатељства са НР Кином у НС РС, њену бројност и снажно повезивање са колегама из Свекинеског народног конгреса. Посебно је похвалила залагање и напоре које народни посланици и чланови Владе улажу за додатно снажење стратешког партнерства које су успоставили лидери Србије и Кине.

Пренела је честитке на избору Београда за домаћина Међународне специјализоване изложбе EXPO 2027, поручујући да ће њена земља са задовољством поделити своја искуства када је реч о организацији поменутог догађаја.

Председник НС РС је амбасадорки пожелео срећу и успех у даљем раду, поручујући јој да је у Р. Србију увек добродошла, и да ће иста подршка и спремност за сваку сарадњу, на бази поверења и пријатељства које гаје две земље и два народа, бити пружена и њеном наследнику.