Додатно ојачано пријатељство народа Србије и НР Кине

Додатно ојачано пријатељство народа Србије и НР Кине

31/07/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо.

 

Брнабић је захвалила на подршци и помоћи коју је Кина пружила Србији у овако изазовним временима и подвукла да је амбасадорка радила посвећено на јачању економских и привредних односа. Премијерка је посебно подсетила на помоћ коју је Кина упутила Србији током периода пандемије коронавируса.

Поштовање принципа међународног права од изузетне је важности за нас, а зaхтевне године које смо заједно проживели додатно су ојачале пријатељство наших народа, рекла је председница Владе Србије.

Амбасадорка Чен Бо је истакла да је током њеног боравка у Београду сведочила најбољим годинама Србије у поседње три деценије, али да очекује да ће период који долази бити још бољи, и да као нову растућу тачку развоја односа Србије и Кине види у иновацијама и новим технологијама.

Премијерка Брнабић је захвалила амбасадорки на доследном и принципијелном ставу Народне Републике Кине по питању Косова и Метохије.